Sanda Rašković Ivić: Vratićemo penzije koje je Vučić opljačkao bez kalauza i čarape na glavi

Politika

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će, kada ta stranka preuzme odgovornost za vođenje države, penzionerima biti vraćene penzije koje im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „bez kalauza i čarape na glavi“ oteo sa bankovnih računa.

  • Narodna stranka daje reč da će do dinara vratiti oteto penzionerima ili njihovim naslednicima, pošto je u međuvremenu umrlo 50.000 penzionera. Vučić 2013. godine obećavao da niko neće smeti da dira penzije, ali da je već sledeće godine krenuo u pljačku i otimačinu. Ušao je u svaki bankovni račun penzionera koji je primao više od 25.000 dinara, rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare.

Sanda Rašković Ivić je najavila da će Narodna stranka od sutra u Beogradu i celoj Srbiji pokrenuti akciju „Vratićemo otete penzije, mi držimo reč“.

Potpredsednica Narodne stranke je istakla da je smanjenje penzija od 2014. godine do 2018. godine bila „pljačka veka, otimačina bez presedana, protivustavna i protivzakonita“.

  • Nećemo čekati da ljudi traže pravdu po evropskim sudovima, troše tamo vreme i energiju. Penzije su u svakoj normalnoj zemlji nedodirljive, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Funkcioner Narodne stranke Borislav Borović rekao je da su penzioneri oštećeni za 840 miliona evra, kroz smanjenje penzija i izbegavanja da se, po zakonu, one dvaput godišnje usklađuju sa porastom plata.

Borović je podsetio da je država u te četiri godine dala 200 miliona evra Er Srbiji, propaloj firmi, za Beograd na vodi dve milijarde, a Srbijagasu je otpisano 1,2 milijarde evra dugova, a da penzioneri nisu postavljali menadžment tamo.

  • Predložićemo da dug penzionerima bude javni dug, rekao je Borović, koji je optužio Ustavni sud da je postao saučesnik pljačke penzionera odbijanjem da raspravlja o inicijativi za zaštitu ustavnosti odluke Vlade.
Tagovi:

2 komentara

  1. Sandra prica neke gluposti Ti neces i nemozes da vratis bilo kone penzije ni oduzet ko tebe zasta pita ,Sakrise date niko nevidi pametnije bi zatebe bilo.

    1. Koliko ima vas nepismenih naprednjaka? Postoje li kod vas neki nivoi nepismenosti? Na primer: nepismen, strašno nepismen i dibidus nepismen. Ako postoje kaži mi samo u koju kategoriju ti spadaš?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.